marți, 21 septembrie 2010

Mentalul si prima categorie





Once again I apologize to all the English viewers but once again I'm going to write in romanian(told ya to learn the language:P).
Acesta este un studiu de caz personal asupra caruia imi asum din punct de vedere legal drepturi de autor complete(exceptii fiind citatele notate cu "[text]" si poza principala).

Cat de departe poate merge mintea umana?

Diverse ipoteze,precum si cea personala,sustin ca ea,mintea,este limitata de ciclul viata-moarte(ne nastem pentru a muri) si de catre capacitatea individuala de a stoca informatii.
Daca ar trebui sa privim volumul total de informatii ca o reprezentare fizica,atunci,consider ca analogia perfecta ar fi reprezentarea unei biblioteci cu inaltimea unui bloc turn,intesata cu sertare de dimensiuni diferite (pornind in mod descrescator din punct de vedere a marimii,de jos in sus).
Astfel,informatiile pot fi categorisite in diviziunile: mari,medii,mici; si subdiviziunile :Grele sau Usoare.

*A se nota ca dulapul este format la randul sau din:constient(sertare mici si medii) si subconstient(mari si/sau medii).
**Din afirmatia stiintifica "Omul se foloseste de doar 10% din capacitatea totala a creierului" rezulta cu usurinta ca partea meantala constienta a omului standard este de 10% pe cand restul de 90% este guvernata de subconstient.

Din perspectiva personala consider afirmatia de mai sus ca fiind incompleta,deoarece referirile statistice sunt prevazute pentru omul de rand,standard.
Fara a implica discriminarea,sunt de parere ca realitatea din momentul actual a creat o departajare in ceea ce priveste intelectul si capacitatile mentale individuale si anume (descrescator,pornind de la cei mai potenti):

I. Cei bogati din punct de vedere mental (deci si psihic) care abunda in ceea ce priveste logica,personalitate,imaginatie si posedand o usurinta iesita din comun de a procesa si a intelege informatiile relative a lucrurilor/ideilor de ordin atat fizice cat si meatafizice.
Statistica expusa in nota 2 poate fi considerata ca fiind gresita in momentul in care se face referire la astfel de indivizi.CUM CEEA CE ESTE GRESIT TREBUIE MODIFICAT/IMBUNATATIT ,la fel trebuie procedat si cu statistica respectiva,atribuind astfel categoriilor diverse de indivizi noi variante cu modificari/imbunatatiri.
Astfel,pentru categoria precizata mai sus,consider ca realitatea s-ar putea prezenta sub forma 30-50% Constient,70-50% Subconstient (cu exceptiile pe o mansa de eroare de + sau - 5%).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu